Společensky aktivní Braník
16. 06. 2022

Společensky aktivní Braník

Obdivuji čtvrtě, ve kterých se místní obyvatelé scházejí, diskutují a pořádají nejrůznější akce. Společná setkání nejsou totiž pouze příležitostí, jak se rozvíjet ve svých oblíbených aktivitách, ale také možností, jak posílit svého občanského ducha. Městská čtvrť Prahy 4, ležící na pravém břehu Vltavy, je takové aktivní oblasti zdárným příkladem.

 

V Braníku neboli opevněném vrchu určenému k obraně, existuje několik místních spolků. Mezi nejviditelnější subjekty rozhodně patří sdružení Náš Braník, který kromě známého festivalu Braník Sobě, pořádá komunitní akce navazující na tradice a zvyky, například Masopustní průvod nebo Branický Advent. Hlavním cílem spolku je ale především služba místním obyvatelům. Sdružení se považuje za jakéhosi hlídacího psa, který monitoruje akce radnice Prahy 4 a bojuje za práva místních občanů.

 

Braničtím záleží na tom, jak se jejich čtvrť vyvíjí a zároveň jsou schopni pro svůj kvalitní život učinit patřičné kroky. Kromě občanského pulsu se zdá být život v Braníku naplněn přírodou, kulturou a velice otevřenou komunitou. Kromě Divadla Bravo, v nynější době uvádějící produkce fyzického divadla a nového cirkusu, zde existují také amatérské divadelní spolky jako Branické Vši nebo Divadlo Kubrt. Dále místní založili komunitní zahrádku ZEBRA (Zelený Braník) pro pěstování zeleniny, ovoce, květin nebo bylin. Jako místo setkávání zase slouží Cafe Periferie a v noci bar Kulovna s hudební produkcí.

 

Pokud se chcete inspirovat a nadchnout pro podnikavého ducha, určitě zavítejte do Braníku. A pokud chcete v takové čtvrti žít, rovnou se tam přestěhujte. Bydlet v blízkosti Branických skal, Vltavy, a nedalekého centra města se zdá být jako splněný sen.

 

Aktuálně nabízená nemovitost v této lokalitě:

www.prodejbranik.cz

 

 

 

Ondřej Kučera
Autor: Ondřej Kučera

Dveře do světa realit jsem otevřel před 13 lety…

Jak to tak bývá, začátky rozhodně nebyly jednoduché, ale bylo to důležité období mého profesního i osobního života. Věděl jsem, že pokud budu svou práci odvádět kvalitně a svědomitě, tak mám slušnou možnost na poctivý úspěch.

Velice důležitá je pro mě důvěra, empatie a spokojenost klienta. Pro nás realitní makléře je obchod s nemovitostmi denní chléb, ale pro klienty většinou velká životní událost a já jsem opravdu šťastný, když klientům mohu v této etapě pomáhat!

Při samotné práci využívám nejmodernějších trendů a způsobů prezentace (videoprohlídky, 3D scan, grafické půdorysy, profi fotografie), ale především mi záleží na individuálním přístupu ke každému klientovi.

Mám báječnou ženu a dva syny, kterým věnuji téměř všechen volný čas. Nejraději relaxuji v přírodě, a to v jakémkoliv ročním období :)

Pokud Vám mohu být nápomocen, neváhejte se na mě obrátit.

Ondřej Kučera
osobní realitní makléř

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení