Rezidence Central Park u Parukářky v Praze
29. 08. 2022

Rezidence Central Park u Parukářky v Praze

Je tomu už přes deset let, co byl dostavěn jeden z tehdy nejluxusnějších a největších pražských bytových projektů v Praze. Nachází se mezi parkem Parukářkou a Nákladovým nádražím Žižkov. Jmenuje se Central Park Praha a jedná se opravdu o park, nicméně pouze pro své obyvatele a v roce 2010 získal Národní cenu za architekturu. 

Central Park Praha tvoří deset čtrnáctipatrových prosklených věží, které jsou uspořádané do tvaru podkovy a také spojené trojpodlažními terasovými řadovkami. Vytvořili jej architekti z ateliéru A69, kteří se inspirovali původně zamýšleným stadionem. Právě proto jsou obytné věže uspořádány do půdorysu podkovy. Uvnitř oné podkovy se nachází neveřejný park, který nabízí různá vyžití. Jeho součástí jsou dvě dětská hřiště, uměle vytvořená jezírka nebo místa určená ke grilování. Do parku je vidět z téměř každého bytu. Projekt si díky zeleni a udržitelnosti (zakrytí podnože zeminou, automaticky operovatelné žaluzie chránící před přehřátím objektu) získal kladné kritiky. 

Byty jsou rozděleny do dvou typů podle jejich lokace. Jeden typ se nachází v trojpodlažních terasových řadovkách se strmými zatravněnými střechami a druhý zase ve věžích.  Rozměry bytů se pohybují od nejmenších 1+kk o 32 čtverečních metrech přes pětipokojové rezidence o rozloze 180 čtverečních metrů až po rozlehlé penthousy v posledních patrech věží. Interiérům dominuje přírodní materiál, dřevěné lamelové podlahy, velká dřevěná okna či dýhované dveře.

Celý areál domů včetně parku je uzavřen a bezpečně sledován 24hodinovou službou. Komplex je také vybaven podzemními parkovišti i sklepy, ale také kavárnou nebo květinářstvím.

Správce objektu zajišťuje pro obyvatele služby osobní asistence jako například drobné domácí práce, kontrola bytu v době nepřítomnosti, osobní asistence ohledně pošty, donášky jídla či léků, jednání s úřady, překladatelských služeb a mnoha dalších. Central Park Praha je zkrátka luxusní bytový komplex zasazený v zeleni srovnatelný s předními evropskými projekty, na který můžeme být hrdí. 

Pokud byste měli zájem o prohlídku některých bytů v komplexu, neváhejte mě kontaktovat. Aktuálně připravujeme pár novinek k pronájmu i k prodeji.

Ondřej Kučera
Autor: Ondřej Kučera

Dveře do světa realit jsem otevřel před 13 lety…

Jak to tak bývá, začátky rozhodně nebyly jednoduché, ale bylo to důležité období mého profesního i osobního života. Věděl jsem, že pokud budu svou práci odvádět kvalitně a svědomitě, tak mám slušnou možnost na poctivý úspěch.

Velice důležitá je pro mě důvěra, empatie a spokojenost klienta. Pro nás realitní makléře je obchod s nemovitostmi denní chléb, ale pro klienty většinou velká životní událost a já jsem opravdu šťastný, když klientům mohu v této etapě pomáhat!

Při samotné práci využívám nejmodernějších trendů a způsobů prezentace (videoprohlídky, 3D scan, grafické půdorysy, profi fotografie), ale především mi záleží na individuálním přístupu ke každému klientovi.

Mám báječnou ženu a dva syny, kterým věnuji téměř všechen volný čas. Nejraději relaxuji v přírodě, a to v jakémkoliv ročním období :)

Pokud Vám mohu být nápomocen, neváhejte se na mě obrátit.

Ondřej Kučera
osobní realitní makléř

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení