Co by měl mít pozemek k hospodaření?
7. 7. 2024

Co by měl mít pozemek k hospodaření?

Chcete si koupit pozemek a začít farmařit? Toužíte vysázet stromořadí a pěstovat různé druhy ovoce nebo chcete chovat dobytek? Nevíte, který pozemek by byl ten ideální a jak správně vybrat? Mám pro vás pár tipů.

V první řadě je dobré se rozhodnout, co vlastně na pozemku plánuji. Možná se chcete starat o zvířata nebo naopak pouze sklízet plodiy a někdy chtějí lidé obojí. Jsou hospodáři, kteří na farmách i žijí, jiní pouze dojíždí.

Pokud chcete na farmě bydlet hledejte pozemek, který je v Územním plánu obce určený k zastavění. Pokud bydlet nechcete, můžete hledat jakékoliv pole. Velikost sadu spočítáte zjednodušeně podle počtu stromů (průměr koruny 10m) a přidáte 1/3 na dusíkáče a volné plochy. Pro pastvinu zas počítejte 6 ovcí nebo 1 kráva/kůň na 1hektar. Jiné požadavky jsou na louku pro pastvinu a jiné na louku, ze které chcete udělat zeleninovou zahradu.

Nezapomeňte hledat pozemky s příjezdovou cestou a myslete také na svažitost území, kvalitu půdy a stejně tak na orientaci vůči světovým stranám. Není toho málo a pokud vám farmaření vrthá hlavou, mrkněte na můj nový pozemek v Ratměřicích - www.PozemekRatmerice.cz. Ten je k farmaření jako dělaný. Přikoupit se k němu dají i přilehlé louky ;).

Ondřej Kučera
Autor: Ondřej Kučera

Dveře do světa realit jsem otevřel před 13 lety…

Jak to tak bývá, začátky rozhodně nebyly jednoduché, ale bylo to důležité období mého profesního i osobního života. Věděl jsem, že pokud budu svou práci odvádět kvalitně a svědomitě, tak mám slušnou možnost na poctivý úspěch.

Velice důležitá je pro mě důvěra, empatie a spokojenost klienta. Pro nás realitní makléře je obchod s nemovitostmi denní chléb, ale pro klienty většinou velká životní událost a já jsem opravdu šťastný, když klientům mohu v této etapě pomáhat!

Při samotné práci využívám nejmodernějších trendů a způsobů prezentace (videoprohlídky, 3D scan, grafické půdorysy, profi fotografie), ale především mi záleží na individuálním přístupu ke každému klientovi.

Mám báječnou ženu a dva syny, kterým věnuji téměř všechen volný čas. Nejraději relaxuji v přírodě, a to v jakémkoliv ročním období :)

Pokud Vám mohu být nápomocen, neváhejte se na mě obrátit.

Ondřej Kučera
osobní realitní makléř

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení