Česká republika získá dalších 17,5 miliardy korun ve formě grantů na programy Národního plánu obnovy. Co je možné využít?
31. 03. 2024

Česká republika získá dalších 17,5 miliardy korun ve formě grantů na programy Národního plánu obnovy. Co je možné využít?

Národní plán obnovy je strategický dokument, kterým Česká republika požádala o finanční příspěvek ve výši 7 035,7 mil. Euro, což je přesně 179,1 mld. Kč ve formě grantů. Část z toho již byla Evropskou unii vyplacena a v dubnu se očekává vyplacení druhé platby v celkové výši přibližně 17,5 mld. Kč. Penězi disponují jednotlivá ministerstva, která navrhují investice a opatření na zvýšení odolnosti české ekonomiky. 

Investice jsou rozděleny do sedmi pilířů, a to digitální transformace, fyzická infrastruktura a zelená tranzice, vzdělávání a trh práce, instituce a regulace a podpora podnikání v reakci na COVID-19, výzkum, vývoj a inovace, zdraví a odolnost obyvatelstva a REPowerEU. 

Pod tímto odkazem https://www.planobnovycr.cz/vyhlasene-vyzvy , můžete najít jednotlivé výzvy, na které se mohou přihlásit nejenom veřejné, ale také soukromé podniky nebo široká veřejnost. Najdete zde výzvy týkající se energetiky, investic do stavebnictví nebo lesnictví. Více než 42 procent putuje na podporu cílů v oblasti klimatu, tyto prostředky byly a jsou používány v programu Nová zelená úsporám.

Ondřej Kučera
Autor: Ondřej Kučera

Dveře do světa realit jsem otevřel před 13 lety…

Jak to tak bývá, začátky rozhodně nebyly jednoduché, ale bylo to důležité období mého profesního i osobního života. Věděl jsem, že pokud budu svou práci odvádět kvalitně a svědomitě, tak mám slušnou možnost na poctivý úspěch.

Velice důležitá je pro mě důvěra, empatie a spokojenost klienta. Pro nás realitní makléře je obchod s nemovitostmi denní chléb, ale pro klienty většinou velká životní událost a já jsem opravdu šťastný, když klientům mohu v této etapě pomáhat!

Při samotné práci využívám nejmodernějších trendů a způsobů prezentace (videoprohlídky, 3D scan, grafické půdorysy, profi fotografie), ale především mi záleží na individuálním přístupu ke každému klientovi.

Mám báječnou ženu a dva syny, kterým věnuji téměř všechen volný čas. Nejraději relaxuji v přírodě, a to v jakémkoliv ročním období :)

Pokud Vám mohu být nápomocen, neváhejte se na mě obrátit.

Ondřej Kučera
osobní realitní makléř

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení