Blaník, hora moderního českého národa, znáte její legendy?
1. 7. 2024

Blaník, hora moderního českého národa, znáte její legendy?

Velký Blaník je nejvyšším vrcholem území Podblanicka. Není ale tak důležitý svou výškou, jako spíš legendami, mýty a pověstmi, díky kterým si vysloužil být symbolem moderníhočeského národa. A dokonce byl osídlen už před více jak dva tisíci lety, kdy na místě stálo halštatsko-laténského hradiště.

Právě z Blaníku byl odvezen kámen, který slavnostně zahajoval stavbu českého Národního divadla v devatenáctém století. Středem pozornosti jeale od nepaměti. Jan Hus například popisoval poutníky chodící k hoře uctívat svaté, kteří v ní bdí. Alois Jirásek zas napsal oBlaníku svoji pověst o Blanických rytířích. Ale i podle starších legend, Čechy budou před nepřáteli zachráněni právě Blaníkem, v jehož útrobách poklízí dívka a kovář vojsku okovává koně.

Hora Velký Blaník patří k symbolům naděje a víry. Je uctívána a upomíná k dobrým zítřkům. Doufám, že naděje a víra působí nejen na Blaníku, ale i v jeho okolí, třeba v Ratměřicích, kde nabízím krásný, nový pozemek www.PozemekRatmerice.cz .

Ondřej Kučera
Autor: Ondřej Kučera

Dveře do světa realit jsem otevřel před 14 lety…

Jak to tak bývá, začátky rozhodně nebyly jednoduché, ale bylo to důležité období mého profesního i osobního života. Věděl jsem, že pokud budu svou práci odvádět kvalitně a svědomitě, tak mám slušnou možnost na poctivý úspěch.

Velice důležitá je pro mě důvěra, empatie a spokojenost klienta. Pro nás realitní makléře je obchod s nemovitostmi denní chléb, ale pro klienty většinou velká životní událost a já jsem opravdu šťastný, když klientům mohu v této etapě pomáhat!
 
 
Jako realitní makléř působím na celém území ČR, ale mojí specializací je Praha a to zejména oblast Žižkova a Vinohrad, kde mám, mimo jiné, i svoji kancelář. 


Při samotné práci využívám nejmodernějších trendů a způsobů prezentace (videoprohlídky, 3D scan, grafické půdorysy, profi fotografie), ale především mi záleží na individuálním přístupu ke každému klientovi.

Mám báječnou ženu a dva syny, kterým věnuji téměř všechen volný čas. Nejraději relaxuji v přírodě, a to v jakémkoliv ročním období :)

Pokud Vám mohu být nápomocen, neváhejte se na mě obrátit.

Ondřej Kučera
osobní realitní makléř

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení